Ons eerste live evenement – Hobotheose! Mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Amarte Fonds, Hobotheose is een live versie van de populaire online workshops. Tophoboïsten Pauline Oostenrijk en Xabier Lijo Bilbao begeleiden de workshops en het meespeelmoment aan het eind van de middag.

Pauline Oostenrijk, voormalig solohoboïste van het Residentie Orkest, soliste kamermuziek en docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, zal een workshop geven met als thema de hobosonate van Camille Saint-Saëns.

Xabier Lijo Bilbao,  sinds 2017 hoboist/alt-hoboist bij het Nederlands Philharmonisch/Nederlands Kamerorkest,  zal aandacht geven aan de vroege romantiek, de periode waarin de althobo zijn intrede maakte in het symfonieorkest om uiteindelijk te blijven. Met muziek uit Rossini’s opera Willem Tell en Carnaval en Symphonie fantastique van Hector Berlioz.

De workshops duren elk 45 minuten en je kunt ze volgen als actief deelnemer of als luisteraar. We sluiten de middag af met een meespeelmoment waar iedereen aan mee kan doen.

Programma:
13:00 uur Workshop ronde 1
14:00 uur Workshop ronde 2
15:00 uur Meespeelmoment voor alle deelnemers

Kaartjes voor de hele middag: €10 voor leden &  €15 voor niet-leden van Hoboplatform

Locatie: Splendor, Nieuwe Uilenburgstraat 116, 1011LX Amsterdam